Fysische geneeskunde & revalidatie

De dienst fysische geneeskunde en revalidatie voorziet begeleiding met betrekking tot het fysieke luik. Zowel tijdens, als na diagnose en behandeling, is het mogelijk dat u hinder ervaart op lichamelijk vlak, zoals vermoeidheid of een verminderde conditie.

Op de dienst fysische geneeskunde en revalidatie kunt u terecht voor:

  • het bewegingsprogramma: door middel van cardiorespiratoire oefeningen (fietsen, roeien, loopband …) worden algemene klachten zoals vermoeidheid, verminderde conditie, algemeen onwelzijn … bestreden. Er wordt gewerkt in kleine groepen waarbij er een individueel oefenprogramma wordt gevolgd. Tijdens deze sessies wordt regelmatig uw hartritme gecontroleerd zodat op de meest effectieve manier wordt getraind;
  • het relaxatieprogramma: geregeld worden oefensessies aangeboden met stretching, lichte stabilisatie- en grondoefeningen, relaxatie, lichaamsbewustzijn,en yogatechnieken;
  • behandeling van individuele klachten: dit kan gaan om lymfedrainage, schoudermobilisatie, bekkenbodemspieroefeningen … of om individuele fysiotherapeutische behandelingen op doorverwijzing van de oncoloog.

Kostprijs
De consulten zijn niet volledig kosteloos. De terugbetaling van de consulten bij de arts fysische geneeskunde en revalidatie en de kinesitherapeuten varieert afhankelijk van uw verzekering.