Patiëntenverenigingen

Naboram:  NAzorg bij BORstsparende ingreep of AMputatie.

Naboram is een lotgenotenvereniging die sinds 1978 vrouwen mét en na borstkanker bij elkaar brengt. In de Naboram vzw zijn we met een 12-tal enthousiaste "lotgenoten" op vrijwillige basis werkzaam.

Onze missie bestaat erin (ex-)borstkankerpatiënten te ondersteunen in de verwerking van hun ziek-zijn en patiënt-zijn. We doen dit door het aanbieden van lotgenotencontact, informatie en praktische tips. Dit lotgenotencontact kan zowel individueel (face-to-face, telefonisch, via mail) als in groep (tijdens contact- en themanamiddagen).  Ook komen wij op voor de belangen van borstkankerpatiënten met de bedoeling hun levenskwaliteit te verbeteren.
 
Elke lotgenote kan bij ons terecht voor een open gesprek van vrouw tot vrouw. Door het bieden van een luisterend oor geven wij elke lotgenote sociale en emotionele steun.

We geven, op vraag van de lotgenote, praktisch advies over het omgaan met het ziek-zijn en de gevolgen daarvan. Elke vrouw daarbij in haar eigenheid respecteren, is cruciaal. Wij bezoeken lotgenoten in ziekenhuizen in de Antwerpse regio. We begeleiden lotgenoten door het organiseren van infosessies, cursussen en praatnamiddagen onder lotgenoten.

Indien dit specifiek vermeld wordt, zijn ook partners welkom !

Hebt u nog vragen?
Lange Gasthuisstraat 45
2000 Antwerpen
Tel: 03 234 35 66
E-mail: info(at)naboram.be
www.naboram.be

Waaier

Waaier is een vereniging voor en door ( ex -) kankerpatiënten.
De essentie van Waaier is laagdrempelig lotgenotencontact binnen de cocon van het eigen ziekenhuis mogelijk te maken.

De missie van Waaier steunt op 6 stevige peilers:

 1. Multidisciplinair Team:
  De kracht van Waaier schuilt hierin dat ( ex - ) kankerpatiënten zich niet alleen gesteund voelen door lotgenoten, maar ook door een multidisciplinair oncologisch team. 
 2. Mentale kracht door laagdrempelig lotgenotencontact:
  Samen zijn en praten met lotgenoten. Het helpt om angsten te delen en zo te verlichten. Het biedt elkaar hoop en steun.
 3. Fysieke kracht door prevalidatie:
  Samen met lotgenoten sporten onder medisch toezicht op de onco-revalidatie. Uw conditie zo terug op te bouwen en uw vermoeidheid aanpakken.
 4. Informatie:
  Gespreksavonden, informatiesessies en workshops zorgen voor een antwoord op al uw vragen.
 5. Sociale contacten door activiteiten:
  Wij bieden uw een brede waaier aan activiteiten die uw sociale contacten ten goede komen. Al onze activiteiten staan open voor alle ( ex - ) kankerpatiënten eventueel met hun begeleider.
 6. Samenwerking met VLK, STK en zelfhulpgroepen.

Meer weten?
www.waaier.org

Neo Ma

Neo MA vormt een vzw die hulp, ondersteuning en degelijke informatie wil bieden aan patiënten die op het punt staan een grote beslissing te nemen.

Ze willen graag samenwerken mét en het verlengde zijn van de reeds bestaande organisaties door zich toe te leggen op een stukje van deze moeilijk te begane weg: borstreconstructies.

Dit door specialismen naast elkaar te leggen om zo samen, vrouwen en mannen te steunen in de strijd tegen borstkanker.

Meer weten?
www.neo-ma.be

Lotgenotencontact voor volwassenen met kanker

Voor volwassenen met kanker in het algemeen

Voor volwassenen met borstkanker